TdH -reitti yöllä 7.9.2013 kello 19:30

Yhteystiedot:
Mikko Mäkipää
050 5822386

Tour de Helsingin -reitti ajetaan nyt viidettä kertaa yhteislenkkinä yöllä. Jos haluat mukaan niin saavu paikalle mukanasi pyörä, pyörässä kiinni oleva säkkipimeässä ajamiseen soveltuva etuvalo, punainen takavalo ja heijastinliivi.

Ryhmiä tulee tänä vuonna tarpeen mukaan kaksi. Olosuhteiden mukaan 25-27 km/h ja 28-30 km/h.

Vapaaehtoinen ilmoittautuminen Naamakirjassa.

Reitti: Tour de Helsingin reitti seuraavin poikkeuksin. Lähtö on Lassilan Teboililta ja Nurmijärvellä pidetään tauko St1 Myllykukossa. Matka päättyy Velolle, mutta kotiin voi luonnollisesti kääntyä lyhintä reittiä.

Kuvia viime vuodelta.

Vanhat viisaudet:

• Miksi otsalamppu ei kelpaa?

Ryhmässä ajettaessa on tärkeää, että näet sinne mihin pyöräsi on menossa eikä sinne mihin nokkasi osoittaa. Muuten on vaikea arvioida etäisyyttä edellä olijaan. Otsalamppua saa toki vapaasti käyttää pyörässä kiinni olevan valon lisäksi.

• Onko valoni riittävän tehokas?

Jos uskallat ajaa valon kanssa yksin pimeää mutkaista metsätietä alas se on todennäköisesti riittävän tehokas.

• Miksi vilkkuvalo ei kelpaa?

Etuvalon osalta syy on sama kuin miksi otsalamppu ei kelpaa. Takavalon tapauksessa ryhmässä ajettaessa vilkkuvalo kerää liikaa takana ajavien huomiota. Takana ajavat näkevät jo muutenkin jokaisen edellä ajavan valot, jotka välillä näkyvät ja välillä ovat piilossa, jos nämä kaikki valot vielä erikseen vilkkuvat niin ajamiseen on hyvin vaikea keskittyä.

• Miksi lenkki ajetaan yöllä eikä päivällä?

Koska yöllä ajaminen on hauskaa.

• Minulla ei ole valoja, heijastinliiviä tai järkeä, mutta haluaisin silti osallistua.

Lenkki ajetaan yleisillä teillä eli mikään ei estä sinua ajamasta reittiä haluamanasi ajankohtana. Mutta kaikki edellä mainitut ovat tarpeen, jos haluat ajaa sen meidän kanssa ryhmässä.

Yksi vastaus artikkeliin ”TdH -reitti yöllä 7.9.2013 kello 19:30

1. Suurkiitokset Mikolle ( mkpaa ) organisoinnista. Oli mahtavaa nähdä keltaisten liivien ja punaisten takavalojen ” kiiltomato” letka.

Ajoin Nurmijärven kirkolta Lassilaanja Myllykukossa jäin piois.

Miten pimeä ajo eroaa normaalista. Kun valojan teho on tuhannesosia ( tai milljoonas- ) luonnon valosta ja suuntautuu enempi alaspäin, eivät käsimerkit näy yhtä selvänä. Itse suosin huutamista. Toinen ero, joka myös johtuu valon vähäisyysdestä on, että kuopat, railot yms tulevat vastaan enemmän yllärinä.

Kiitokset ajoseurasta Privileged, Steni ja ”epäjärjestyksen valvoja” ym joita en nimeltä tunne.

Se kuvissa näkyvä kyltti oli jäänyt reitille ACT:n Vueltassa tolppaan. Säkylän ISM:ssä oli heidän johtaja. Kysyin häneltä mitä tehdään, ja hän vastasi, että pidä se.

Mikko laski noin 60 Lassilassa. Kolme meitä tuli siellä Pitskun valoihin laetkaan ja kolme Lepsämässä lisää. Vaalea nuori tyttö kaverinsa kanssa tasi jäädä pois. Laskin perttulassa kääntyvät ja sain epävirallisesti 65. No kuiteski paljon enempi kuin 2009, kun oli Mikko ja Ana: