TdH -reitti yöllä

Koska:
2.10.2021 @ 18:00
2021-10-02T18:00:00+03:00
2021-10-02T18:15:00+03:00
Missä:
Bembölen kahvitupa
Bellinmäki 1
02740 Espoo
Suomi
Yhteystiedot:
Mikko Mäkipää
050 5822386

Yöllä Tour de Helsinki -reitillä ajettava yhteislenkki ajetaan jo 13. kertaa eli se jatkunut jo pidempään kuin alkuperäinen. Ennakkoilmoittautumista ei vaadita.

Pakolliset varusteet:

  • Pyörässäsi kiinni oleva pimeässä ajamiseen soveltuva etuvalo
  • Pyörässä kiinni oleva punainen takavalo ( ei vilkkuvalo )
  • Heijastinliivi

Reitti: (lataa navigaattoriin) Huom! Lähtö Bembölen kahvituvalta

Tour de Helsingin reitti seuraavin poikkeuksin. Lähtö on Bembölen kahvituvalta ja Nurmijärvellä pidetään tauko St1 Myllykukossa. Reitti päättyy Velolle, mutta kotiin voi luonnollisesti kääntyä jo aiemmin.

Bembölestä lähdetään kahtena ryhmänä joista nopeampi jatkaa 30-32 km/h ja hitaampi 25-27 km/h keskinopeudella. Hitaampi ryhmä pysähtyy rengasrikkoja ja muita teknisiä taukoja varten. Nopeampi ei. Hitaampi ryhmä ottaa myös kiinni nopeammasta mahdollisesti pudonneet.

Kuvia 2011, 2012, 2013, 2014

P9090086
Vanhat viisaudet:

  • Miksi otsalamppu ei kelpaa?

Ryhmässä ajettaessa on tärkeää, että näet sinne mihin pyöräsi on menossa eikä sinne mihin nokkasi osoittaa. Muuten on vaikea arvioida etäisyyttä edellä olijaan. Otsalamppua saa toki vapaasti käyttää pyörässä kiinni olevan valon lisäksi.

  • Onko valoni riittävän tehokas?

Jos uskallat ajaa valon kanssa yksin pimeää mutkaista märkää tietä alas niin se on todennäköisesti riittävän tehokas.

  • Miksi vilkkuvalo ei kelpaa?

Etuvalon osalta syy on sama kuin miksi otsalamppu ei kelpaa. Takavalon tapauksessa ryhmässä ajettaessa vilkkuvalo kerää liikaa takana ajavien huomiota. Takana ajavat näkevät jo muutenkin jokaisen edellä ajavan valot, jotka välillä näkyvät ja välillä ovat piilossa, jos nämä kaikki valot vielä erikseen vilkkuvat niin ajamiseen on hyvin vaikea keskittyä.

Varjoja ja valoja:

  • Miksi lenkki ajetaan yöllä eikä päivällä?

Koska yöllä ajaminen on hauskaa ja liikenne rauhallista. Lisäksi tämä on hyvä tilaisuus harjoitella yöpyöräilyä tutulla ja helpolla reitillä.

  • Minulla ei ole valoja, heijastinliiviä tai järkeä, mutta saanko silti osallistua?

Lenkki ajetaan yleisillä teillä eli mikään ei estä sinua ajamasta reittiä haluamanasi ajankohtana. Mutta kaikki edellä mainitut ovat tarpeen, jos haluat ajaa sen meidän kanssa ryhmässä.

Vastaa