Vinkkejä osallistujille

Pyörä

Brevetille voi osallistua millä tahansa pelkällä ihmisvoimalla kulkevalla pyörällä. Pyörän säädöt kannattaa kuitenkin hioa kuntoon jo ennen ensimmäistä pidempää matkaa. Samaa pyörää kannattaa käyttää kaikilla breveteillä eikä tehdä muutoksia matkojen pidentyessä. Kokemus kyllä kertoo mikä on hyvä ja mikä huono. Välineisiin ei oikein voi antaa selviä tee tätä – älä tee tätä ohjeita.

P7250185;

Tärkeintä pyörään liittyen on, että osaat tehdä kevyet remontit tien päällä. Renkaan vaihtaminen riittää jo pitkälle, mutta kannattaa osata vaihtaa myös esimerkiksi katkenneet vaijerit ja ketjut.

Pyörän varusteet

Sääntöjen mukaan pyörässä pitää olla kiinteästi asennettuna kirkas etu- ja punainen takavalo. Monet lyhyet brevetit, etenkin Suomessa kesällä ajettavat, ajetaan kuitenkin ilman valoja, mutta ne kannattaa silti olla mukana. Napadynamot ovat suosittuja, mutta hyviä akkuvalojakin löytyy. Kattava esitys valoista löytyy Peterwhitecyclesiltä.

P7260218

Laukkuja on monta yhdistelmää. Voit valita itsellesi sopivan sekoituksen:

  • satulalaukku
  • tavaratelinelaukku
  • satulaputkilaukku
  • reppu
  • vyölaukku
  • tankolaukku
  • runkolaukku

Carradice, Rixen-Kaul, Gilles Berthoud, Ortlieb, Deuter, Topeak, jne.

Vaatteet

Osallistujalla pitää olla mukana heijastinliivi. Sitä pitää käyttää pimeällä ja muuten huonoissa olosuhteissa. Se kannattaa pakata myös päivämatkoille.

IMG_3444

Muuten vaatetus valitaan sään mukaan. Kesälläkin yöt voivat olla kylmiä. Suurin rajoittava tekijä on yleensä laukkujen kapasiteetti. Tavallisin setti perus ajovaatteiden lisäksi on yleensä veden- ja tuulenpitävä takki, irtohihat, irtolahkeet, kengänsuojat ja pitkät hanskat. Tällä pärjää suunnilleen nollakelistä alkaen. Kokemus on tässäkin valttia.

Pidemmillä matkoilla, joiden aikana myös yövytään, monilla on vaihtohousut.

P8230157

Hyvät housut löytyvät kokeilemalla. Samoin satula.

Vastaa