TdH -reitti yöllä 27.8.2022

Ajankohta

27.8.2022 - 28.8.2022 kello 19:00


Yöllä Tour de Helsinki -reitillä ajettava yhteislenkki ajetaan jo 14. kertaa. Ennakkoilmoittautumista ei vaadita.

Reitti: (lataa navigaattoriin) Huom! Lähtö Bembölen kahvituvalta lauantaina 27.8.2022 klo 19:00

Tour de Helsingin reitti seuraavin poikkeuksin. Lähtö on Bembölen kahvituvalta ja Nurmijärvellä pidetään tauko St1 Myllykukossa. Reitti päättyy Velolle, mutta kotiin voi luonnollisesti kääntyä jo aiemmin.

Bembölestä lähdetään tarvittaessa useampana ryhmänä. Tauon jälkeen jakaudumme tarvittaessa nopeusryhmiin, joiden nopeus sovitaan osallistujien kesken. Hitain ryhmä pysähtyy rengasrikkoja ja muita teknisiä taukoja varten. Nopeammat eivät. Hitain ryhmä ottaa myös kiinni nopeammasta mahdollisesti pudonneet.

Pakolliset varusteet:

  • Pyörässäsi kiinni oleva pimeässä ajamiseen soveltuva etuvalo
  • Pyörässä kiinni oleva punainen takavalo ( ei vilkkuvalo )
  • Heijastinliivi tai takki, jossa riittävästi heijastimia

Kuvia 2011, 2012, 2013, 2014

P9090086

Vanhat viisaudet:

  • Miksi otsalamppu ei kelpaa?

Ryhmässä ajettaessa on tärkeää, että näet sinne mihin pyöräsi on menossa eikä sinne mihin nokkasi osoittaa. Muuten on vaikea arvioida etäisyyttä edellä olijaan. Otsalamppua saa toki vapaasti käyttää pyörässä kiinni olevan valon lisäksi.

  • Onko valoni riittävän tehokas?

Jos uskallat ajaa valon kanssa yksin pimeää mutkaista märkää tietä alas niin se on todennäköisesti riittävän tehokas.

  • Miksi vilkkuvalo ei kelpaa?

Etuvalon osalta syy on sama kuin miksi otsalamppu ei kelpaa. Takavalon tapauksessa ryhmässä ajettaessa vilkkuvalo kerää liikaa takana ajavien huomiota. Takana ajavat näkevät jo muutenkin jokaisen edellä ajavan valot, jotka välillä näkyvät ja välillä ovat piilossa, jos nämä kaikki valot vielä erikseen vilkkuvat niin ajamiseen on hyvin vaikea keskittyä.

Varjoja ja valoja:

  • Miksi lenkki ajetaan yöllä eikä päivällä?

Koska yöllä ajaminen on hauskaa ja liikenne rauhallista. Lisäksi tämä on hyvä tilaisuus harjoitella yöpyöräilyä tutulla ja helpolla reitillä.

  • Minulla ei ole valoja, heijastinliiviä tai järkeä, mutta saanko silti osallistua?

Lenkki ajetaan yleisillä teillä eli mikään ei estä sinua ajamasta reittiä haluamanasi ajankohtana. Mutta kaikki edellä mainitut ovat tarpeen, jos haluat ajaa sen meidän kanssa ryhmässä.