Fleche Finland 19.-20.5.2012

Fleche Finland ajetaan 19.5. – 20.5.2012. Lähtö lauantaina 19.5. klo 09.00 ja maaliin 24h myöhemmin 20.5. klo 09.00
Maalipaikkana on Scandic Rosendahl (Tampere) -hotelli.
Pyynikintie 13, 33230 Tampere
Fleche on 24 tuntinen randonneur tyylinen joukkueajo.

 

Säännöt

Flechen säännöt perustuvat Audax Club Parisin (A.C.P.) sääntöihin ulkomaisille Flecheille.

ACP:n fleche säännöt ja ohjeita löytyvät täältä: http://www.audax-club-parisien.com/EN/index.php?showpage=352

Huomaa kuitenkin eri päivämäärät ACP.n ja Suomen flecheissä.

Fleche on 24 tuntinen randonneur tyylinen, ei-kilpailullinen joukkueajo, joukkueet koostuvat 3 – 5 ajajasta. Tandem lasketaan yhdeksi ajajaksi. Ainoastaan lihasvoimalla käytettävät pyörät ovat sallittuja. Pyörien on oltava voimassaolevien lakien mukaisia.

Jokaisen ajajan on oltava vähintään 18 vuotias ajon alkamispäivänä.

Osallistujat ajavat omalla vastuullaan, liikennesääntöjä noudattaen.

Flechen järjestäjät eivät ole vastuussa mahdollisista onnettomuuksista. Valojen ja heijastinliivien käyttö on pakollista pimeään aikaan. Flechen hyväksymiseen vaaditaan vähintään kolmen ajajan ajavan reitin aikataulussa maaliin.

Joukkueen kapteenin on lähetettävä ajon järjestäjälle hyväksyttäväksi joukkueen yksityiskohtainen ajoreitti arvioituine aikatauluineen viimeistään 05.05.2012: antti.pietila@kotiportti.fi Perinteinen fleche (”nuoli”) reitti kulkee mahdollisimman suoraan lähtöpaikasta yhteiseen kokoontumispaikkaan, mutta myös esim. suuri kaari on mahdollinen. Mitään osaa reitistä ei saa ajaa kahta kertaa samaan suuntaan. 24 tunnin aikana on ajettava vähintään 360 km. Yksikään pysähdys ei saa kestää yli kahta tuntia. Joukkueen kapteeni tilaa kortit joukkueelleen niin ikään 05.05.2012 mennessä, paavo.nurminen@kymp.net

Jokainen joukkue ajaa yksin oman reittinsä, useampi joukkue ei saa ajaa yhdessä, ainoastaan oman joukkueen jäsenten peesaus on sallittua.

Joukkuetta reitillä seuraavat huoltoautot ovat kiellettyjä, autoista tapahtuva huolto on sallittu vain kontrollipisteillä.

Reittikortteihin vaaditaan leima, aika ja paikka lähdöstä ja jokaiselta kontrollilta. Kortin leimaus, paikan määritys ja ajettu matka kilometreissä on tehtävä lisäksi ajon 22 tunnin alussa. Tarkka aika, paikka ja leima vaaditaan korttiin tasan 24 tuntia ajon alkamisesta. Ajon kahden viimeisimmän tunnin sekä 22 ja 24 tunnin kontrollipisteiden välissä on ajettava vähintään 25 km. Mikäli maalia ei saavuteta 24 tuntiin mennessä, Flechen matkaksi tulee 24 tunnissa ajettu matka.

Ajon järjestäjä tarkistaa reittikortit tapahtuman jälkeen ja lähettää tulokset ACP:n Suomen yhteyshenkilölle. ACP:n yhteyshenkilö lähettää tulokset edelleen ACP:lle. Tuloksissa on kerrottava

– Järjestävä kerho

– Ajon päivämäärä

– Osallistujan kerho

– Flechen nimi

– Lähtöaika ja -paikka

– Ajettu matka ajon 22 ja 24 tunnilla

– Naisosallistujien määrä

Ennen ajoa jokaisen osallistujan on tilattava reittikortit ACP:n Suomen yhteyshenkilöltä, Paavo Nurminen, paavo.nurminen ät kymp.net, 05-416 1632. Kortit on tilattava 5.5.2012 mennessä.

Flecheen osallistujilta peritään omakustannushinta korteista ja kirjeenvaihdosta ACP:n kanssa (esim vuoden 2011 maksu oli 5 euroa / osallistuja).

Fleche ohjeita

Reitin suunnittelu: Reitin suunnittelu kannattaa tehdä ajoissa. Joukkueen on ilmoittauduttava viimeistään 5.5.2012.

Kontrollipisteinä voi käyttää esim 24h auki olevia huoltoasemia.

Reittiä suunniteltaessa tulee huomioida että reitin pituus voidaan tarkistaa esim. Google Maps ohjelmalla.

Vaikka olisit epävarma saadaanko seudultasi joukkuetta kokoon, on parempi suunnitella reitti valmiiksi ajoissa ja olla ensi alkuun kapteeni ilman joukkuetta kuin viime hetkellä joukkue ilman reittiä; joukkuetta tai kavereita voi etsiä esim. Fillari-lehden keskustelupalstalta. Todennäköisesti ainakin pääkaupunkiseudulta saadaan useampi joukkue mukaan.
Joukkueen tai ajajien etsimisessä voi käyttää myös sähköpostiryhmää audax-finland@googlegroups.com
Hotellin palveluhintoja 2012:- Aamupalan hinta on 15 EUR klo 10:30 asti.
– Asiakassauna kustantaa 10 EUR.

Aamupalalle meille on pöytävaraus klo 09.45 – 10.30, ”Fleche”.

Vastaa