600 km brevet Kuopio 25.- 26.7.2012

Ajoin 600 km ilman ennakkopaineita ja ilman suuria valmisteluja. Olo oli kuitenkin jostain syystä lähtiessä luottavainen. Heinäkuun alun 400 km meni sen verran hyvin, että ajattelin että menee tämäkin (huom. meikäläisen hyvin tarkoittaa sitä, etten keskeyttänyt!). Alussa oli ajokavereita juttuseurana. Toinen jopa eka satasen. Ensimmäinen satanen Kuopiosta pohjoiseen on melkein kokonaan pyörätietä, joten siinä ehti hyvin kuulumiset vaihtaa.

Kestilään asti kaikki näytti hyvältä, mutta sitten alkoi 6 tuntia kestänyt sade. Kengänsuojia en enää käytä, joten muuten oli ihan mukava olo, paitsi jalat olivat aika jäässä Kestilästä eteenpäin. Vaihdoin Oulussa tavalliset sukat Sealskins-sukkiin ja sen jälkeen kylmyys ei enää juurikaan haitannut. Yritin satunnaisesti bussipysäkeillä torkkua, mutta eipä tuo uni silmään tullut.

Yöllä Oulussa ja Kempeleessä eksyin, vaikka oululaisia lähtöjäni olenkin. Sumu oli sakea ja äänet ja maisema hävisivät kokonaan. Aamuyöstä matka Pulkkilaan oli tautisen pitkä ainakin ajallisesti. Pulkkilassa aamupuuro meni pitkällisen nieleskelyn jälkeen alas ja olokin parani. Pyhännällä jouduin ottaamaan lukua, kun vauhti hyytyi ihan kävelyvauhdiksi. Järven rannalla puolituntia selällään silmät kiinni mietiskellen auttoi hieman. Nissilän kyläkaupan kahvilassa kävin paikalliset ”upseerit” tervehtimässä, kuten olin jo menomatkalla tehnyt.

Iisalmessa en ajatellut ollenkaan pysähtyä, mutta pakko oli, kuten myös Matin ja Liisan asemalla Lapinlahdella. Ja myös useaan kertaan viimeisen 50 km matkalla. Ajokaveri oli Siilissä vastassa, joten lopun pyörätieosuus sujui kuolemaa paremmassa olotilassa. Kontrollit olivat tällä kertaa Lapinlahti-Kestilä-Vaala-Oulu-Pulkkila-Iisalmi.

Erityismainninan annan Matin ja Liisan (Lapinlahden Neste siis) henkilökunnalle: Minulla jäi vesireppu sinne menomatkalla ja eiköhän sieltä kaveri ajanut autolla perään ja vältin tunnin ylimääräisen ajelun. Suurkiitokset hänelle!!! 36 tuntia, josta ajoaika n. 27 tuntia. Matkaa kertyi ainakin 610 km. Mittasin matkan normaalilla mittarilla, joka näytti 610 km ja myös gepsillä, joka näytti 624 km.

Viimeinen kymppi alkamassa ja vielä veemäinen mäen nyppylä.

Kategoria(t): 600km, brevet, kertomus, Kuopio. Kirjoittaja: StantheMan. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Tietoja StantheMan

Pitkänmatkan pyöräilyharrastuksen olen aloittanut vuonna 2005 ajamalla ensimmäisen 100 km reissun. Siitä sitten matkat ovat pidentyneet. 2011 keksin käsitteen RRtY. 200km joka kuukausi alle 13:30h. Kuukausia sain ajettua 82 kpl peräkkäin eli 6 RRtY:tä. Olen ajanut PBP2015 onnistuneesti. Kahdesti olen käynyt LEL-ajon keskeyttämässä. Nyt tavoitteena PBP2019, kunhan sinne asti päästään.

Vastaa