Ruska 2021 – kalustokatsaus

Nopeasti tarkasteltuna osallistujien pyörät ovat melko homogeenisia, 2 pyörää,  käppyräsarvet ja erinäinen määrä laukkuja jollain tapaa kiinnitettynä.

Tarkempi tarkastelu paljastaa kuitenkin huomattavan määrän eri merkkisiä pyöriä, 45 osallistujan kalusto edustaa ainakin 27 eri valmistajaa (kolmesta ei löydetty kuvia ja kolmea ei tunnistettu – vielä). Suurin yksittäinen edustus oli 4 kpl samasta tehtaasta ja tämän skenen valtamerkkejä ovat tilastojen perusteella Fairlight, Trek ja Specialized. 

Genesis, BMC, Cannondale, Crescent ja Focus -pyöriä oli myös useammalla kuin yhdellä kuskilla. Kalustokirjon täydensivät Brother, Cube, Curve, Fara, Fuji, Fyxation, GT, Kinesis, Merida, Milani, Orbea, Pelago, Reilly, Surly, Van Nicholas ja Votec (+ ne 3 tunnistamatonta).

Tyypillinen kokonaisuus voi näyttää esimerkiksi tältä, kun kaikki tila on käytetty hyväksi laukuille ja lisätty tempotangot, joihin on mukava sekä nojailla että ripustaa tavaraa.

Silmämääräisen tarkastelun perusteella Apidura hallitsee laukkumarkkinoita, tähän viittaa myös erään kilpailijan lausahdus lähtöpaikalta:

Voitaneen todeta, että yhtä oikeaa ratkaisua kaluston suhteen ei ole vaan tärkeämpää on se, että kuski tuntee pyöränsä ja luottaa siihen sen verran, että uskaltaa lähteä reissuun.

Lisää kalustokuvia lähtöpaikalta ja kontrolliseurannassa.

Jype