8.9.2012 kello 19 TdH -reitti yöllä

(Kuvia aiemmilta vuosilta)

Tour de Helsingin -reitti ajetaan yhteislenkkinä yöllä neljättä kertaa. Jos haluat mukaan niin saavu paikalle mukanasi pyörä, pyörässä kiinni oleva säkkipimeässä ajamiseen soveltuva etuvalo, punainen takavalo ja heijastinliivi. Vauhti asettuu osallistujien mukaan johonkin 25-30km/h välille.

Lähtö: Lauantai 8.9.2012 kello 19 Lassilan Teboililta

Reitti: Tour de Helsingin reitti, mutta lähtö on Lassilan Teboililta ja Nurmijärvellä pidetään tauko St1 Myllykukossa eli reitti kiertää 130-tien kautta. Matka päättyy Velolle, mutta kotiin voi luonnollisesti poiketa lyhintä reittiä.

Voit ilmoittautua mukaan Nuamakirjasa.

Vanhat viisaudet:

  • Miksi otsalamppu ei kelpaa?

Ryhmässä ajettaessa on tärkeää, että näet sinne mihin pyöräsi on menossa eikä sinne mihin nokkasi osoittaa. Muuten on vaikea arvioida etäisyyttä edellä olijaan. Otsalamppua saa toki vapaasti käyttää pyörässä kiinni olevan valon lisäksi.

  • Onko valoni riittävän tehokas?

Jos uskallat ajaa valon kanssa yksin pimeää mutkaista metsätietä alas se on todennäköisesti riittävän tehokas.

  • Miksi vilkkuvalo ei kelpaa?

Etuvalon osalta syy on sama kuin miksi otsalamppu ei kelpaa. Takavalon tapauksessa ryhmässä ajettaessa vilkkuvalo kerää liikaa takana ajavien huomiota. Takana ajavat näkevät jo muutenkin jokaisen edellä ajavan valot, jotka välillä näkyvät ja välillä ovat piilossa, jos nämä kaikki valot vielä erikseen vilkkuvat niin ajamiseen on hyvin vaikea keskittyä.

  • Miksi lenkki ajetaan yöllä eikä päivällä?

Koska yöllä ajaminen on hauskaa.

  • Minulla ei ole valoja, heijastinliiviä tai järkeä, mutta haluaisin silti osallistua.

Lenkki ajetaan yleisillä teillä eli mikään ei estä sinua ajamasta reittiä haluamanasi ajankohtana. Mutta kaikki edellä mainitut ovat tarpeen, jos haluat ajaa sen meidän kanssa samassa ryhmässä.

2 thoughts on “8.9.2012 kello 19 TdH -reitti yöllä

Vastaa