Ruska 2022 – mediatiedote

(8.9.2022 vapaa julkaistavaksi)

Perjantaina 9.9.2022 auringon laskiessa kello 19:50 alkaa Imatralta kuudes Ruska-pyöräily. Vuoden 2022 matka alkaa Imatrankosken luota ja kulkee erilaisten vesiputousten ja koskien kautta Kilpisjärven Tsahkalputoukselle. Kontrolleina ovat Hepoköngäs Puolangalla, Kullaoja Naruskassa Sallassa ja Kalmakaltio Enontekiöllä. Lisäksi määrätty osa reitistä kulkee muun muassa Kåfjorddaleniin Norjassa ennen nousua Kilpisjärvelle.

Ruskan reitin pituus on yli 2000 km ja sen ajamiseen on aikaa kahdeksan päivää, neljä tuntia ja kymmenen minuuttia eli maalissa pitää olla lauantaina 17.9. keskiyöllä. Päivämatka on minimissään noin 250 km ja lyhyitä ennalta määrättyjä osuuksia lukuun ottamatta osallistujat suunnittelevat itse omat reittinsä. Kello käy koko tapahtuman ajan ja osallistujat saavat käyttää vain kaikille yhtäläisesti saatavilla olevia palveluja, kuten kauppoja ja hotelleja. Kaikki erikseen järjestetty huolto on kielletty ja osallistujat eivät saa auttaa toisiaan, pois lukien parina tapahtumaan ilmoittautuneet.

Mukaan on ilmoittautunut yli 28 pyöräilijää. Heitä voi seurata sekä kartalla että sosiaalisessa mediassa tunnisteella #ruska2022. Tarkemmat tiedot osoitteessa https://www.randonneurs.fi/ruska-ride-across-finland-2022/

Lisätietoja:

Mikko Mäkipää 0505822386 (saatan olla pyöräilemässä, kun soitat)